CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, January 22, 2011

GEMPAR- N.GOBALA KRISHNAN MINTA PECAT BERSYARAT – MACAM MANA ITU ?.


Memang benar, PKR memperalatkan orang India dalam membangunkan parti itu. Setelah mendapat sedikit faedah PRU2008, Orang India dianggap sebgai 'kucing kurap'. Ini bukan sahaja dalam janji-janji pilihanraya malah kedudukan dalam jawatan kepimpinan juga dipinggirkan. Jika ada pun hanyalah kosmatik sahaja.
Friday, January 21, 2011

SPR BERI AMARAN - PEMBANGKANG JANGAN JADI HANTU !

.
Bagi mereka hantu itu ada dua keadaan.  Pertama hantu jahat dan kedua hantu baik. Oic.. ada pula hantu baik dan hantu jahat, bagaimana begitu ?.  Biasanya ada hantu jahat sahaja sebab itu orang panggil hantu. Hantu mesti jahat pada kefahaman orang ramai.MESTI BACA – PAS MERAYU KEPADA ANWAR JANGAN TURUN KETENANG


Pertama kali kita dengar seorang tokoh yang dipuja-puja oleh Pakatan Pembangkang sebagai  bakal Perdana Menteri yang sedang menuju Putrajaya telah dinasihatkan oleh  komponen partinya Pakatan Pembangkang untuk tidak turun  kempen Pilihan Raya.MELAYU SINGAPURA TETAP TIDAK SEDAR DIRI


Etnik melayu diSingapura adalah golongan minoritas yang diumpamakan orang tua mengaku dirinya muda. Orang lain melihat ketuaannya tetapi bila ada pihak yang mengatakan dia telah tua atau dipanggil pak cik dia akan marah dan melenting dan tersenyum bila dipanggil sigadis sebagai ' abang'. Namun demikian bila bersendirian hati kecilnya mengaku bahawa dia telah tua tidak sama dengan keadaan dia muda dahulu berdasarkan perubahan fizikal, semagat dan pergerakan serta berbagai-bagai lagi penyakit awal tanda-tanda tua. Dengan itu eluk kita dengar apa kata mereka seterusnya.

KLIK SINI

HANYUTLAH PAS - GEMPAR CIK GU MALA ORANG LUOGempar bahawa Cik gu Mala bukan anak tempatan sedangkan pengundi diTenang berkehendakan anak jati Labis bertanding dan jadi wakil rakyat di Tenang.  Panas! Panas baca cerita Selanjutnya

KLIK DISINI

Thursday, January 20, 2011

GEMPAR - SPEAKER DUN SELANGOR BESAR SUDU DARI MANGKUK


Begitulahlah bila terlalu kemarok terhadap kuasa  tempat ada helang pun belalang mengaku jadi helang. Sikap inilah yang menjadikan rakyat jadi terlalu mual kepada DAP mangkok itu.itu.

TERLALU KACANG UNTUK PINGGIRKAN BANGSA MELAYURumusnya,  Kes ADUN  Pelabuhan Klang adalah sekolah dan buku terbaik bagi umat melayu  bagaimana cara paling mudah menghakiskan kekuasaan orang melayu ditanah airnya. Apakah melayu mengambil pelajaran darinya ?.  Apa yang pasti ramai dikalangan melayu sendiri bertepuk tangan  kerana dendam kesumatnya  terbayar.

READ MORE

NIAT TERSEMBUNYI KOSONGKAN KERUSI PELABUHAN KELANG TERBONGKAR ?Dalam politik ibarat kapur hitam yang ditulis atas papan hitam.  2 X 2   tidak semestinya  = 4, sebaliknya mungkin 5, 7, atau apa saja boleh jadi. Dalam teka teki bagi Pakatan berhasrat sangat besar untuk meminda perlembagaan negeri itu kita menggalakan kita membuat spekulasi dan kajian kemungkinan. Ini pun cara kita menajamkan otak dan jangan terlalu serius hingga pecah kepala.Wednesday, January 19, 2011

BENDERA BN DIBAKAR !!!!! - JOM KITA SERANG TENANG


Bendera BN dah dibakar oleh pemuda PAS, Jom kita fokus serang habis-habisan diTenang.  Jangan jangan peduli hal lain, semua pro BN bangkit hapuskan pengkhianat tidak mengaku bangsa, merderhaka kepada bangsa, menyesat akidah, pengacau keharmonian negara bangsa.  Jangan undur walau setapak. Pastikan BN menang majoriti besar. Kita usahakan, Jom . Serbuuuuuuuu.......

PANAS BERAPI - DEWAN PEMUDA PAS PUSAT TIBAI EXCO KERAJAAN SELANGOR


  
DPPP  membuat kenyataan itu memandangkan semalam,  Menteri Besar  Selangor TS Abdul Khalid  dilihat melindungi exconya Ronnie Liu dengan mengatakan bahawa tiada sebarang arahan menarik balik syarat larangan terhadap orang Islam berkerja  dipremis yang menyajikan arak.MAJLIS AYAHENDA - FORCE MELAYU-ISLAM TERBESAR MULA BERSUARA ///


Kedudukan Pas bercabang pendiriannya tidak boleh diharapkan.  Ada yang bertegas dan ada yang cuba mengendur mengikut arus DAP dengan alasan yang tidak sekata antara satu dengan lain. Menteri Besar juga tidak berpendirian jelas dalam hal ini kerana  sering diapit oleh dua exco  laknat itu.
GEMPAR – PAS JOHOR MENGAKU KALAH DITENANG


psikologi menang ini cukup bahaya dalam apa-apa jua persaingan. Kerana pemenang  biasanya dikaitkan dengan sindrom selesa dan 'terapong-apong' . Terlalu sukar untuk menerangakan kepada orang yang banyak duit bagaimana perasaan tiada duit !.  Mereka tahu susah itu tetapi rasa susah itu tidak dapat diraba dengan hati.GEMPAR - DUTA BESAR IRAN TIDAK IKTIRAF PAS PARTI ISLAMJika Iran sebuah Negara Islam tersohor didunia hingga menghantui blog kapitalis Eropah-Amerika mengakui UMNO sebagai sebuah parti Islam yang sebenar , kemana letaknya Pas?.  Tentu Iran akan beritahu secara ringkas bahawa Pas hanyalah nama sahaja parti Islam tetapi amalannya bercirikan puak normad dipadang pasir  kah..kah..kah..


READ MORETuesday, January 18, 2011

PANAS ! - ANWAR BUKAN SALAH IBU MENGANDUNGSeorang mahasiswa diUniversiti Utara yang sedang membuat thesis terakhir bagi Doktor Falsafah dalam Pengurusan Perniagaan. Walau pun beliau tidak minat kepada politik, tetapi didalam perniagaan kajian tentang kepimpinan sangat penting kerana merupakan teras sesebuah perniagaan yang berjaya. Beliau memberikan sedikit analisa peribadinya terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim , jika anda minat sila 

KLIK SINI

JAHANAM - PAS KALAH KERANA MULUT LIM KIT SIANG ! ?


Pertemuan antara PM Najib & Ts Muhyiddin Yassin dengan DS Hadi Abdul Hadi Awang serta Tok Guru Nik Aziz Nik Mat menimbulkan kesan mendalam kepada  jiwa PKR dan DAP.


READ MOREGEMPAR - KES SHUHAIMIE ADUN SRI MUDA BERESSS !jangan ada dikalangan rakyat menganggap bahawa sebarang tindakan undang-undang itu diambil berdasarkan pertimbangan politik. Ahli-ahli politik yang membuat undang-undang itu juga tidak bermakna ahli politik menjadi kebal dari sebarang tindakan undang-undang.Monday, January 17, 2011

SELANGOR – KERAJAAN NEGERI BERLAGA PULA DENGAN MUFTI ?.


Mufti Selangor Datuk Mohd Tamyes Abd Wahid berkata " larangan dibawah seksyen 18(2) Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995 dikuatkuasa oleh MPSJ sejak Januari 2010 wajar diikuti PBT lain seluruh Selangor kerana arahan Allah bukan untuk satu daerah atau negeri sahaja bahkan satu dunia".CUBA ULANG TAK PERASAN !!! - APA? KOH TSU KOON BERI AMARAN KEPADA RASIS LIM?


Jika pucuk pimpinan masih bergantung kepada Dr Koh Tsu Koon mengambil alih Pulau Pinang, Rasis Lim akan tersenyum riang lah PRU13 ini. Amaran demi amaran diberikan tetapi buatnya masih jauh dan teragak-agak. Sakit…sakit.


S

Sunday, January 16, 2011

SIDANG TERGEMPAR – ADA ADUN BN PALING TADAH ?."Kita sepakat untuk tidak menyokong usul tersebut, tetapi sama ada kita akan hadir atau tidak pada sidang itu nanti, belum kita putuskan lagi. Tunggu apa keputusannya apabila kita bermesyuarat nanti" katanya Abdul Shukur Idrus semalam.


PANAS BERAPI - SELANGOR KAHLID LUMPUH DALAM GENGGAM DAPBagitu juga pindaan perlembagaan negeri 24 Januari ini.  Semua ADUN Pas dan PKR terpaksa tunduk dengan DAP supaya meneruskan agenda tersebut walau pun mereka tahu keputusan persidangan itu tidak kemana.


READ MORE
PRO BANGSA MESTI BACA – BAHASA ADALAH BENTENG BANGSA


Rumusnya, sekali lagi saya tekankan bahawa bahasa, agama dan budaya melayu itu dapat kembang dan menunjangi tamadun melayu dalam suasana aman damai. Dalam mengejar aman damai kadang kala semua dijadikan peluru dan benteng.