CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, November 13, 2010

MANGSA BANJIR KEDAH BERDEMONSTRASI ISNIN PAGI

Marilah, ayuhlah kita bangun sederap sebagai bukti bersatu hati menegakan kebenaran. Yakinlah bahawa kita dalam keadaan benar.

READ MORE

DATUK ZAID BEBAS TUBUH PARTI KEADILAN BARU JIKA DIPECAT

Berdasarkan aksi yang berlaku dua-tiga hari ini, Datuk Zaid terpaksa pilih samada DS Anwar kekal dalam PKR atau dia yang kekal. Salah seorang mesti undur.

READ MORE

MELAYU PULAU PINANG. SALAHKAH IBU MENGANDUNG?.

Sama sahaja pantai barat ini. Dari Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka semuanya sudah jadi  Tebing Barat !. Sudahlah, bila ada kuasa tidak sedar diri semuanya.

READ MORE

Friday, November 12, 2010

WOW !!.. ADA LAGI KERAJAAN PURBA DIBELAH UTARA

MB kerajaan Purba itu istihar perang dengan media arus perdana habis-habisan. Semalam muka wartawan disembur, balik awal tanpa ada lapuran dibawa pulang. Wow kerajaan purba

PAS TUDUH PKR PUNCA PAKATAN RAKYAT TERJEJAS.

Salehudin Ayub dan Mahfuz Omar mengakui dan berpendapat bahawa pergolakan dalam PKR sekarang memberI kesan masahadapan kepada Pakatan Rakyat.  Ia berkesan menghakis pemikiran rakyat kepada  Pakatan Pembangkang.

DS ANWAR KETALI GANTUNG SABTU INI

 Datuk Zaid dan Mustaffa Kamal membina momentum selaras dengan kehendak baynak pihak dalam PKR. Ia bukan sahaja datang dari dalam PKR malah golongan bukan politik juga mendoakan agar DS Anwar berundur.

READ MORE

ZAID IBRAHIM TUBUH PARTI KEADILAN BARU –PKB

 PKR benar-benar dalam krisis teruk sekarang. Zaid telah mendapat signal dari barisan kanan PKR akan ikut sama jika PKB tertubuh. Tinggallah nanti parti anak beranak. Majoriti ahli PKR akan transform ke PKB

READ MORE

PAS KATA ‘UMNO MACAM NAJIS DALAM TANDAS’

Rumusnya, orang yang mempunyai kuasa cenderung melakukan rasuah, zalim, nepotisma, kroni dan meyeleweng. Kecil cara kecil besar cara besar.  Dengan itu insaflah.

READ MORE

Thursday, November 11, 2010

DATUK ZAID IBRAHIM DIPECAT KEAHLIAN PKR

Kenyataan media Datuk Zaid Ibrahim dia kemungkinan dipecat keahlian PKR dalam masa terdekat ini kesan dari tindakanya menarik diri dan meletak  semua jawatan serta membuat kenyataan media  pagi semalam .

READ MORE

OBAMA MERIAH CAKAP MELAYU DIINDONESIA !!.

6000  warga Universiti Indonesia menjerit, bersorak girang serta tepukan gemururuh bila Presiden Barack Obama mengucapkan "  ASSALAMU ALAIKUM, salam sejahtera.. pulang kampung nih "

READ MORE

BELASAH – N. GOBALAKRISHNAN PARAH LAGI – SOKONG ZAID IBRAHIM

Gobala telah membelasah pucuk pimpinan dengan menghantar satu memorandum supaya ada aksi selanjutnya. Sebagai calon Naib Presiden, beliau menyokong Zaid Ibrahim atas nama perjuangan.

MAAF PELANCUNG LUAR TAKUT KEPULAU PINANG

Rasa takut, phobia, bimbang dalam masa mengadakan lawatan untuk bersuka-suka, beristirehat terjadi kekacauan yang boleh terjerlus, terperangkap kekancah yang tidak diingini dari aspek keselamatan.

READ MORE

Wednesday, November 10, 2010

SEBARANG BERBENTUK BOLEH DIHALANG – ANWAR TIDAK BERBENTUK

 Dengan itu formula 3A tetap dipertahankan.  Apa ? 3A ? haiwan apa?. Ooo.. 3A itu Anwar, Azizah dan Azmin. Jika roboh konsep ini, PKR akan berubah secara total.  Jika dahulu waktu lahir bapa kepada Zaid meletak nama  Ahmad Zaid mungkin lain jadinya.. kah..kah..kah..

READ MORE

PKR SENDIRIAN BERHAD

Habis bagaimana akhirnya Datuk Zaid dan Mustaffa Kamil ?  Emmm .. jawabnya mati katak.  kah..kah..kah..

READ MORE

Tuesday, November 9, 2010

TARIK BALIK 110 LESEN BAS PENGAJARAN KEPADA USHAWAN ANGKUTAN

Kerajaan bertindak tegas menarik balik 110 lesen angkutan bas awam dari dua syarikat iaitu Kuala Lumpur - Malacca express dan Taipan Suria sebagai satu pengajaran kepada syarikat yang tersangkut

READ MORE

RANAP ANWAR RANAP – TIADA LAGI MELAYU KUALITI DALAM PKR

Mustafa Kamil adalah anak didik ABIM DS Anwar. Secara logiknya tidak mungkin menentang.  Tetapi kesetiaan ada batas-batasnya.  Kesetia kawanan ada kontraknya yang tidak bertulis. Sesuatu yang terlalu melampau akan


DUA BAHASA RASMI NEGARA MENGARUT


Jagdeep Singh Deo seorang yang tolol kerana menyuarakan cadangan penggunaan bahasa rasmi BI diDewan Undangan Negeri. Ia bukan medan yang sesuai .  Urusan itu adalah sesuai diparlimen walaupun suatu yang mengarut.

PEMILIHAN PKR MUNGKIN BATAL SEMUA GIGIT JARI

P.S Janapala, satu petisyen sedang disediakan bagi membatalkan keputusan pemilihan akan difailkan masa terdekat.  Keluar beramai-ramai kan berlaku jika keputusan itu diterima oleh PKR.

LIM KENG YAIK DIBEDIL PELURU PENABUR PERHIMPUNAN AGUNG GERAKAN

Perwakilan dari Kedah Tan Hiang Lye membedil dengan peluru penabur kepunggung Keng Yaik.  T H Lye meminta supaya mulut Keng Yaik  kerap bersembur itu  di plaster agar Gerakan tidak basah kuyup dimata masyarakat Malaysia.

READ MORE


Monday, November 8, 2010

SUMPAH SAIFUL SOLAT HAJAT TOK GURU NIK AZIZ DAN BAHANG MERAPI.

Akhirnya Tok alim kampung berpesan. Peluang jika mendatangkan mudharat jangan diambil. Contohnya rasuah, jawatan yang kita tidak layak dan perniagaan benda-benda haram. Satu lagi, makan kalau rasa kenyang berhenti. Contohnya, jadi pemimpin kena tahu bila orang tidak suka.

READ MORE


PKR RUNTUH ZAID IBRAHIM LETAK JAWATAN

PKR runtuh seperti rumah kaca bila Zaid Ibrahim dalam portalnya menarik diri dari bertanding Timbalan Presiden dan meletakan semua sekali jawatan dalam parti.. Zaid melebelkan PKR parti yang cacat dan tidak telus.

READ MORE

PAS DENDAM TENGKU RAZALEIGH

Pilihanraya Kecil Galas telah menamatkan hubungan air-suam antara Pas dengan  Ku Li. Pas sangat dendam pada Ku Li kerana membenarkan UMNO memijak muka Pas bila tergusur.

READ MORE

Sunday, November 7, 2010

BERAPI NIK AZIZ PERANG SABIL DENGAN MOHD NOR DERIS DIGALAS

 Mohd. Nor menenyeh batang hidung TG Nik Aziz manakala TG Nik Aziz menyilang tangan menenyeh hidung Mohd Nor. Tenyeh menenyeh. Tuding menuding.  Akhirnya TG Nik Aziz tersedar bahawa dia MB Kelantan dan sabil mereka dirakam oleh media.

TS DR.KOH TSU KOON - YONG TECK LEE DITOLAK MASYARAKAT CHINA KERANA ANGKUH APA BEZA DENGAN LIM GUAN ENG ??

LIM GUAN ENG,  Ketua Menteri Pulau Pinang adalah pemimpin model angkuh diMalaysia. Saya ada hak untuk melebelkan sedemikian kerana sejak dia mengambil alih Pulau Pinang masyarakat yang dahulunya harmoni kini menjadi huru hara.
READ MORE

BANTUAN BANJIR – KERAJAAN KEDAH PILIH KASIH

Gempar wawancara Tv3 kerajaan Kedah pilih kasih dalam penyampaian bantuan banjir. ejen-ejen kerajaan negeri hanya memberi bantuan kepada ahli-ahli mereka sahaja. Mereka yang bukan ahli dipinggirkan.

READ MORE