CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, November 6, 2010

BOLEH SUKA SYARAT KERJA PUN BERGANDA -TS MUHYIDDIN

 Kemenangan itu menukar persepsi dan psikologi bahawa tempat yang keras seperti itu boleh tembus kerana pemikiran rakyat sentiasa berubah mencari rasional dan meneliti kebaikan dasar-dasar kerajan BN. Penyakit cepat puas juga wajar diketepikan. 

READ MORE

BN MENANG DALAM DOSA - NIK AZIZ


TG Nik Aziz benar-benar kecewa, tidak puas hati, ragu dan tidak percaya BN menang besar di Galas. Jika benar rakyat tolak Pas dan mahukan BN tidak mengapa. Jika memaksa pengundi berdosa. “Pilihanraya jadi tekanan raya” katanya.

REAC MORE


AGAMA, WANG DAN ILMU SUMBER KUASA

Sebenarnya, politik adalah penguasaan terhadap rakyat. Penguasaan yang paling kuat adalah apabila seseorang pemimpin berjaya menguasai kepercayaan, jiwa dan perasaan

READ MORE

Friday, November 5, 2010

MCA SUDAH KEMBALI JADI SINGA

Dalam masyarakat melayu tidak berapa minat memelihara itik pada zaman dahulu. Mereka lebih suka pelihara ayam. Itik dikatakan suka mendoakan tuannya mati. Mereka boleh berenang dan menyudu-nyudu dilimbah air mandian jenazah.

READ MORE

RAMPAS KEDAH – MUKHRIZ PATUT KETUAI UMNO NEGERI

UMNO Kedah perlu cukup 'power' untuk rampas kembali negeri itu dalam PRU 13. Ucapan PM Najib tika gulungan PAU ke61 diPWTC baru-baru ini, pucuk pimpinan akan mengubah kepimpinan..

DS ANWAR, NIK AZIZ DITOLAK – TENGKU RAZALEIGH BOLEH MENGUBAH KELANTAN PRU 13

 Kemenangan besar diGalas dan Batu sapi, rakyat benar-benar terangsang dengan dasar  PM Najib terhadap perpaduan kaum, pencapaian diutamakan , rakyat didahulukan.

READ MORE

Thursday, November 4, 2010

DR. MAZA- KALAU BEGITU TOK GURU NIK AZIZ JUGA PATUT UNDUR SEKALI

KITA mahu watak-watak politik baru yang bernas, matang dan tangkas.  Sarjana politik Islam menyebut al-quwwah  ( kemampuan) , al-amanah (amanah).  Kita mahu ahli-ahli politik kita berkualiti, berteraskan kebijaksanaan, akal budi, idea dan nilai bukan  berasaskan politik duit dan taukey.

READ MORE

Wednesday, November 3, 2010

SIAPA NALLA KARUPAAN SURUH ANWAR BERUNDUR- LAYAKKAH?

Hanya pemimpin yang bermaruah dan berakhlak sahaja akan menerima pandangan dari bekas mufti, Dr. Maza itu katanya. Oleh itu dia minta supaya DS Anwar berundur.


PUKULAN DR.MOHD ASRI ZAINAL ABIDIN KEATAS DS ANWAR SANGAT KERAS.

 Pukulan Dr Maza keatas DS Anwar sangat keras dan tajam. Ia boleh mematahkan tulang belakang. Pukulan itu menjadi 'ganas' kerana Dr.Maza sifatnya seorang neuteral dari barisan tengah.

Tuesday, November 2, 2010

GALAS – BELI UNDI PAS TIDAK PEDULI SPRM ?

Penasihat Jentera Pilihan raya Kelantan Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah tetap meneruskan untuk menawarkan wang RM200-RM250 kepada pengundi luar PRK Galas. (Sinar Nov 2,2010).. ..

READ MORE

PEMBANGKANG JUGA PERLU BERSIH DARI MAKSIAT, RASUAH, DAN KOTOR PERKAUMAN

Mengulas keyataan Dr.Mohd Asri Zainal Abidin bahawa DS Anwar patut berundur, dikalangan pembangkang juga harus bersih dari maksiat, rasuah, salah guna kuasa, nyanyuk dan sebagainya.

READ MORE

PKR- 80 PERATUS AHLI HANTU ATAU MENINGGALKAN PARTI?.

Setiausaha  Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail melapurkan bahawa pemilihan parti itu dilanda banyak masalah setelah 68 dari 222 cabang PKR diseluruh negara mengundi.

NIK AZIZ DAN DS ANWAR DISUSUR KELUAR

KISAH TOK GURU NIK AZIZ - DIGALAS
Sebaik saja dia sampai ke rumah Ayah Omar, Nik Aziz bersama 20 pengikut termasuk Nik Amar naik untuk masuk ke rumah.

READ MORE

Monday, November 1, 2010

WANITA –PILIHAN RAKYAT BRAZIL SEBAGAI PRESIDEN


Sao Paolo ( Antaranews/Reuters)  calon dari parti yang berkuasa, Dilma Rousseff , 62 menang dalam pilihanraya Presiden Brazil yang terdiri dari 193 juta  penduduk diAmerika Latin itu..

READ MORE

POLITIK UNTA

 Unta adalah haiwan yang sangat sinonim dengan umat Islam. Walaupun unta itu adalah satu-satunya haiwan boleh hidup dimana-mana gurun tetapi tidak dapat dipisahkan dengan imej negara Arab dimana bangsa.

READ MORE

GALAS – JAWATANKUASA KESELAMATAN DAN ANTI SOGOK PAS ADA KUASA TANGKAP ORANG ?.

Penasihat Jentera Pilihanraya Pas negeri Kelantan Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah berkata PAS telah memberi 'kuasa' kepada  pasukan keselamatan dan anti sogok diGalas untuk membuat tangkapan

READ MORE

Sunday, October 31, 2010

PERJANJIAN SULIT- TIDAK PERLU BUKTI TAPI TINDAKAN

PERJANJIAN sulit atau perjanjian hantu  sukar dibuktikan melalui sebarang bentuk dokumen kerana ia lebih kepada perjanjian mulut tanpa dokumen bertulis, rakam dan tanda tangan sebagainya. 

GALAS – UMNO/BN BERSIKAP DEFENSIF AKAN KECUNDANG

PROF Datuk Dr.Mohd Yusof Hussein bekas Mufti Wilayah Persekutuan yang sekarang sebagai Rektor Kolej Islam  Darul Redzwan melebelkan PAS  tiada Akhlak serta pengamal fitnah.  PAS juga sarat dengan emosi

RAED MORE

PAS SOAL TENGKU RAZALEIGH – 40 TAHUN JADI MP GUA MUSANG APA BUAT ?

PAS mula serang Tengku Razaleigh diPRK Galas. Maki hamun dipentas dimana Nik Aziz, DS Anwar dan Lim Guan Eng ada sekali. Apakah yang dimaki oleh PAS kepada Tengku Razaleigh? .

READ MORE