CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, January 1, 2011

HANCUR KELEBUR PKR - KHUSRIN TETAP HALAL 6 JANUARI 2011


Datuk Mohd Khusrin Munawi tetap mengangkat sumpah sebagai SUK negeri Selangor pada 6 hb Januari 2011 MUKTAMAT !!!  kata Datuk Mohamad Munir Bani Setiausaha Sulit Sultan Selangor. MB Selangor dijemput hadhir dimajlis angkat sumpah itu. Dinasihatkan kepada Pakatan Pembangkang membaca keseluruhan kandungan undang-undang tubuh kerajaan negeri Selangor. Fasal 52 itu tidak cukup untuk dihafal. Jika ingin tahu siapa berkuasa dinegeri itulah dia Sultan. Menteri Besar itu pun dilantik oleh Sultan. Seseorang MB tidak akan menjadi MB jika Sultan menolak nasihat Perdana Menteri. TITIK.

HANCUR PAS JADI KECUH - MUKHRIZ TUNJUK TARING

Pas kedah kecuh UMNO Kedah sudah mula bajak negeri kuasaan mereka itu.  Kempimpinan UMNO Kedah yang baru yang diKetuai Datuk Paduka Ahmad Bashah dan Datuk Mukhriz sedang pantas bergerak.  Kali ini mereka tahulah bila UMNO Kedah bersatu    

 KLIK SINI

TENANG- PAKATAN PEMBANGKANG MASIH DENDANGKAN ISU BANGSAT !!

Pihak yang bertanggung jawab harus bersedia dengan peralatan yang cukup bagi mengesan kempen perkauman yang melampau.  Sebarang sikap perkauman yang melampau boleh didakwa kerana memecah belahkan perpaduan kaum.


READ MORE


PKR BOLEH AMBIL TINDAKAN UNDANG-UNDANG TERHADAP KERAJAAN PERSEKUTUAN

Bagaimana pun Datuk Mohd Khusrin boleh mengambil tindakan balas jika pihak mahkamah membuat keputusan memihak kepada kerajaan Persekutuan kerana nama baik beliau terjejas teruk sebagai mangsa yang tidak berdosa dalam hal ini.  Itulah kedilan yang sebenarnya.

PESAN-PESANLAH BERITA DUKA INI - MASIH BELUM TERLEWAT

kepada Tetamu saya, anda mungkin tertinggal lapuran ini. Jika telah mengikutinya, sila abaikan. Jika anda belum baca, mesti baca dan tinggalkan komen yang positif . Anda mungkin terangkat bulu roma jika mengikutinya sepenuh hati.    KLIK SINI

Friday, December 31, 2010

CARILAH JALAN LAIN- JANGAN ISLAM JADIKAN TARUHAN KEPADA BUKAN ISLAM.


Perkara ini terjadi, sejak Pas berkawan dengan DAP. Kawan kerana politik. Semua boleh. Baca ayat Quraan salah pun boleh. Menghina institusi masjid pun boleh. Dalam keadaan kotor masuk masjid boleh. Nampak bulu masuk kekawasan masjid pun boleh. Pendek kata semua bolehlah.


READ MORE


BOLA SEPAK- UNTUNG SECUPAK JADI BERGANTANG

Sudah tentu rakyat pula meletakan syarat disamping syarat PM Najib, iaitu warga bola harus membalas cinta rakyat terhadap warga bola dengan menjauhi rasuah bola sepak, tidak berebut jawatan dalam pemilihan kepimpinan dan menjadikan pamain dan pengurusan sebagai sebuah keluarga besar.


READ MORE


WOW...MALAM CUTI BOLA DINEGERI MAJU- MELAKA


Hanya beberapa tahun saya tidak singgah diMelaka, saya hadhir satu mesyuarat disebuah hotel diMelaka. Saya memasuki tol Air Keroh jam 8.00 malam. Hebat negeri maju 2010, sepanjang jalan kepusat bandar saya teruja. Sesuailah diiystihar negeri maju. Hanya satu, negara-negara maju kemudahan enternet amat murah, malah free. Tetapi diMelaka bagi seorang pelanggan hotel harus membayar RM21.00 satu jam atau RM53.00, 24 jam.  Harap kerajaan negeri melihat kemudahan ini sebagai masalah masa hadapan yang perlu ditangani.

Thursday, December 30, 2010

APA? - SOLAT HAJAT SYUKUR KHUSRIN SUK SELANGOR- BIAR BETUL !!!


Pakatan Selangor mengadakan solat hajat tanda syukur perlantikan SUK Baru dikediaman MB ? Biar betul !!!   KLIK SINI

ADUN SELANGOR PERTIKAI TITAH DAN PERKENAN TUANKU SULTAN


Pihak awam termasuk ahli-ahli poltik tidak berhak campur tangan atau mengatakan seseorang pegawai itu tidak layak kerana pihak umum tidak mempunyai kayu ukur sebenar dalam penilaian pegawai melainkan hanya sekadar persepsi  atau penilaian peribadi.


READ MORE

PAKATAN MEMPOLITIKAN PENTADBIRAN AWAM


Pegawai-pegawai awam diseluruh negara harus waspada dan tidak harus memandang ringan serta sensitif terhadap persekitaran negeri-negeri dimana pakatan sudah mula masuk fasa campur tangan dan mempolitikan pentadbiran awam.


Wednesday, December 29, 2010

AMBO TAK MATI LAGIH !!!- NIK AZIZ

Rupanya diatas dunia ini terlalu ramai orang bernama Nik Aziz Nik Mat. Berdozin atau mungkin berkoyan. Jika kita baling batu keatas di Chow Kit Road, batu itu jatuh atas kepala Nik Aziz Nik Mat. Begitulah ramainya. Lain kali tidak payahlah bubuh nama anak Nik Aziz Nikmat. Ramai sangat. Aziz Matnik tidak ada lagi nama itu kah..kah..kah..


READ MORE

SELANGOR KRISIS JIKA MENTERI BESAR BERKERAS

. 
Jika Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menolak diadakan majlis angkat sumpah SUK maka berlakulah krisis pentadbiran dan politik dinegeri Selangor 


N.GOBALAKRISHNAN SUDAH BAKAR JAMBATAN DENGAN ANWAR DAN PKR

Semua peristiwa yang melibatkan  Ahli Parlimen keluar parti pokok pangkalnya sudah benar-benar hilang keyakinan dengan DS Anwar.  Sebagaimana diramalkan sebelum ini bahawa N.Gobalakrishnan  tidak lagi berada dalam PKR selepas ini. Masa menentukan.


Tuesday, December 28, 2010

DUNIA GAY - SASARKAN MALAYSIA

Tidak dapat dielak, kerana Malaysia ada kepimpinan hebatnya tersendiri. Kepimpinan itu bukan sahaja berpengaruh tetapi 'kebal'. Oleh kerana Malaysia adalah gempar didunia sebagai penentang budaya itu, maka seluruh dunia menyasarkan Malaysia sebagai pusat rantau ini ..


LANTIKAN SETIAUSAHA KERAJAAN – PEJABAT MB DAN PKR SELANGOR KETINGGALAN BAS

                                gambar dari google hanya hiasan

AMK harus mendalami konsep pentadbiran Awam diMalaysia dengan mendalam sebelum menuduh campur tangan politik atau tekanan politik serta muslihat UMNO-BN dalam perlantikan SUK tersebut. Campur tangan politik menyebabkan berlakunya krisis ahli-ahli politik dengan pentadbir.INDONESIA KIAN TERTEKAN - PELUANG TIPIS


Kekalahan ini pun memicu amaran banyak orang.Tuduhan dari banyaknya aktivitas nonteknis, seperti sarapan dengan tokoh politik, doa bersama, wawancara media dianggap berlebihan, hingga sinar laser penonton Malaysia yang membuat pemain terganggu konsentrasi pun bermunculan..
Apa kata seterusnya  READ MORE

DIJAKARTA 29- INDONESIA AKAN SKOR TIADA TERHINGGA


Pesanan Inyo Rumondor itu harus dijadikan ikhtibar kepada warga bolasepak Malaysia agar tidak terlalu teruja dan mendewa-dewakan pemain sehingga pemain ‘naik kembang dan perasan’ bahawa mereka begitu hebat.

N.GOBALAKRISHNAN BAKAL DIPECAT ?.


N. Gobalakrishnan semakin meragam dengan melontarkan kata-kata pedas terhadap kepimpinan PKR menerusi twitternya sudah tidak tertahan lagi oleh pimpinan PKR. Ahli-ahli PKR melahirkan rasa tidak puas hati menyebabkan biro politik akan membincangkan bulan hadapan ."Mereka merasakan beliau harus tahu peraturan (parti)"  kata Saifuddin.

READ MORE

Monday, December 27, 2010

ISA SAMAD – “ I ' M COMING BACK “

                                     Perrrrgkh..
Dalam kenyataannya diberita TV3, beliau agak tenang dan penuh syukur diatas kepercayaan PM Najib dan sudah tentu berkata-kata didalam hatinya  " I 'm coming back ".


READ MORE

MUKHRIZ – ANAK JANTAN SIAPA ?.


Tun Dr Mahathir tentu sudah melihat bahawa Datuk Mukhriz adalah satu-satunya anak 'Jantan' yang boleh diharapkan untuk 'kuah tumpah kenasi'.  Jika dipanjangkan usia TDM akan dapat melihat sendiri pokok yang ditanamnya berbuah.


READ MORE


TERJONGKET – INI YANG ANWAR- NIK AZIZ DAN DAP TAKUT !!Kedua, Kaum China masih ditahap kepuasan yang rendah 54 peratus. India tertinggi dan Melayu dalam keadaan terbaik.


READ MORE


PUNAH RANAH – JUAL QSR BRANDS DAN KFC PENGKHIANAT !!

                                      gambar dari google
Salam, Terima kasih tuan. Perjuangan kita adalah kerana agama, bangsa dan negara bukan perjuangan membuta tuli. Orang Johor mempunyai adat dan adab terhadap pemimpin. Kami tidak mahu menjatuhkan air muka pemimpin. Jika mereka membuat angkara kami tegur secara hemah. Tegur tetap tegur, kecuali ianya berkeras.


READ MORE


APA CHEGUBARD KELUAR PKR - BIAR BETUL ?.


 Betulkah Chegu Bard akan keluar PKR  ?   KLIK SINI

Sunday, December 26, 2010

ORANG POLITIK KFC -DR HAMZAID YAHYA

                sekadar ucapkan Tahniah Pengarah PRK Tenang.
siapakah yang Dr Hamzaid Yahya Pakar Ekonomi kata  orang politik yang mempolitikan KFC untuk diambil alih demi kepentingan 'cash'nya. MB Johor pasti maklum. kurang cerah ?

READ MORE

ANWAR SEKADAR CAKAP KOSONG - PENSYARAH KAJIAN POLISI

                                       satu hayalan
Pensyarah Fakulti Sains Pentadbiran dan pengajian polisi UiTM Asri Salleh kata Pakatan Pembangkang yang diketuai oleh DS Anwar Ibrahim sekadar cakap kosong bagi menarik sokongan rakyat (utusan online Dec26/pol)

READ MORE