CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, December 18, 2010

SUMPAH MELAYU SESAL, IBARAT HARUAN DIPANGGANG ATAS API

Haruan bersumpah demi tuhan aku bertaubat, jika aku diberi peluang balik kedalam air aku akan biakan anak cucuku. Akan akan pesan pada semua makhluk air supaya jangan terperangkap oleh manusia. Percaya adanya darat dan percaya adanya api. Tiba-tiba haruan rasa perutnya ditarik keluar.

RANAP !! -JULIAN ASSANGE WIKILEAKS - TERIMA KASIH KEPADA MEDIA BARU MALAYSIA ?

Difahamkan BPN dan GAP telah mula berpakat untuk menulis surat kepada Julian Assange untuk menjemputnya pada bila masa yang sesuai. Jika perlu bloggers akan mengumpul dana bagi membiayai  satu rombongan bertemu Assange diAustralia. Surat temu janji akan ditulis oleh House PK pada bila-bila masa   kah..kah..kah.. cili kasi taruk


KONVENSYEN PAKATAN PEMBANGKANG MENGESAHKAN PAS JADI UNTA


Kalau begitu konvensyen itu menguntungkan DAPlah.. patut buat diPulau Pinang ?. Kalau tahu beres !. Tidak payah saya terangkan lagi. Kedua-dua jadi unta.


READ MORE

Friday, December 17, 2010

NEGARA MAJU – MELAYU BERKURANGAN


Sex bebas, salah guna dadah, sex luar tabie juga berkembang, kos perkahwinan, cita-cita mengejar ilmu pengetahuan dan lain-lain diatas tadi semuanya menyumbang kepada pengecilan kadar kelahiran baru.HANCUR PARLIMEN- PASAR BESAR IPOH PINDAH JADI PASAR BORONG SELAYANG


Jika dahulu sebut demo sahaja, reformis akan terpanggil kehadapan. Hari ini mereka yang terlibat kebanyakannya adalah mereka yang mencari 'duit rokok' sahaja. Samalah dengan Bendera dan laskar merah putih di Indonesia.


READ MORENIK AZIZ LETAK JAWATAN ?


Bagaimanapun katanya, terdapat ramai pengganti yang layak sekiranya membuat keputusan untuk meletakan jawatan. (utusan Malaysia Dis17,2010:9)

READ MORE

Thursday, December 16, 2010

SIAKAP KEMBONG GELAMA TERNGGIRI – CAKAP BOHONG LAMA-LAMA PERANGKAP DIRI

pembohongan ini merupakan 'penyakit'. Orang yang suka berbohong sukar dan tidak mungkin untuk membuang tabiat  itu. Mereka tidak malu jika dikata orang sebagai pembohong. Tiada malu dalam kamus hidupnya.

READ MORE

MASAK !! – AZMIN-KARPAL DAN R.SIVARASA DIGANTUNG ENAM BULAN

 Pakatan Pembangkang tidak minat untuk berbahas usul itu, kerana mereka sedar bilangan mereka lemah dan jika dibahaskan berbagai perkara akan terbongkar. Berita-berita tentang APCO ini bukan sahaja gempar diMalaysia tetapi menarik minat seluruh dunia.

READ MORE

PANAS BERAPI – HADI MENGAMUK PARLIMEN USUL ANWAR DIGANTUNG ENAM BULAN

Jika ada Ahli-ahli Parlimen yang penuh dengan pembohongan, dusta atau mereka-reka cerita akhirnya menimbulkan implikasi buruk kepada rakyat sendiri.

READ MORE

JAHANAM !! - KENYATAAN NICK AZIZ DITUJU KEPADA RAJA-RAJA MELAYU

Sebagai clue TG Nick Aziz tujukan kenyataan itu kepada raja-raja Melayu beliau menyoal raja-raja Melayu  berbunyi " Bolehkah saya meletakan harapan kepada raja-raja Melayu agar membawa rakyat kepada Islam?."

Wednesday, December 15, 2010

KUNYIT HPK HANGIT LAGI – PENGKHIANAT DITABAL HEROMasalahnya, bila crook masuk penjara nanti hero-hero baik jadi raja,  kemudian secara perlahan bertukar jadi crook juga ?.  Tidak mengapa itu senang, kita uruskan kemudian.


READ MORE

NAIK MEROYAN ! - NIK AZIZ AMUK ‘KETUANAN MELAYU’ KETIKA DIHOSPITAL

Panjang sangat, tidak sempat komen semua isu. Hanya satu sebagai penutup. Orang lain memberi rasuah tidak bergambar, tetapi Tok guru pula lengkap dengan gambar kah..kah..kah..

DATUK AHMAD BASHAH- MUKHRIZ PERHUBUNGAN KEDAH?

Datuk Ahmad Bashah adalah timbalan Ketua Perhubungan UMNO kedah sekarang. Sepanjang Datuk Shafie Apdal tidak ada dinegeri itu, urusan UMNO negeri dikendalikan oleh Datuk Bashah. Malah peranannya agak besar ...

READ MORE

SAMAN TUN DR MAHATHIR DAN AKHBAR TEMPATAN - LAGI PEDAS CILI HPK KASI TARUK !

Sekiranya mahkamah memutuskan DS Anwar tidak bersalah, maka saman itu cerahlah dia. Kalau dia tergusur pula secara automatik kes saman itu langsai.  Rasanya belah mana menang?. Kita bertaruh mee goring mamak sepinggan dan tea tarik segelas cukuplah. Kah..kah..kah..

READ MORE

Tuesday, December 14, 2010

KUNYIT HANGIT – ANWAR AKAN SAMAN THE SUN HERALD- WIKILEAKS DAN KERAJAAN SINGAPURA ?

Julian Assange - weakileaks
 Jika dinafi dalam twitter, rakyat terbanyak masih belum kenal apa dia twitter. Ada orang tanya twitter itu gajah kah ?   aaaahak..hak..hak...

READ MORE

AWAS - PEMBACA DAN SEMUA BLOGGERS DIPERHATIKAN- BERHATI-HATIPembaca dan bloggers sentiasa dipantau dan diperhatikan oleh egen-egen yang menyenaraikan kita semua, menjadikan kita sukar terlepas. Jika anda ingin tahu sila   KLIK SINI

JIKA TERHIMPIT UMAT ISLAM BERSATU –KATA KETUA DEWAN ULAMA PAS

 DAP juga di Ingatkan dengan mesej lampu merah menyala bahawa " Orang Islam akan bersatu atas alasan aqidah dan berfikir untuk menjaga negara".

READ MORE

LINGKUP !!- REFORMIS CABAR ANWAR JANGAN JADI PENGECUT

Ramlan Abu Bakar presiden reformis
Reformis menyifatkan Anwar sebagai 'jago kampung' sekiranya tidak menyaman pihak luar yang menuduhnya sebagai pemain buntut ( bahasa halus Indonesia). Kalau ditafsir buntut itu ekor pun boleh. Jadi pemain sebelah ekorlah  kah..kah..kah.. .

READ MORE

DS DR MOHD KHAIR TOYO DILUCUT SEMUA JAWATAN PARTI ?.

Walaupun demikian, politik DS Dr.Khair Toyo tidaklah berakhir kerana dia masih seorang ADUN. Seseorang yang berjiwa teguh perjuangannya tidak pernah 'mati' kecuali yang dapat memisahkanya adalah ruh dengan jasad. Saya percaya DS Dr,Khair begitu. Titik.

Monday, December 13, 2010

SELANGOR - GAJI SETIAUSAHA AKHBAR PKNS SAMA GAJI PERDANA MENTERI ?


Jika gaji seorang bertaraf penulis ucapan atau pegawai akhbar lebih mahal dari MB dan menyamai gaji Perdana menteri sudah ada yang tidak kena. Kalau begitu gaji pengurus besar berapa?. Walau pun nama itu besar bunyinya ' konsultan' tetapi maknanya tetap sama pegawai akhbar.

EZAM CABAR ANWAR GANTUNG DIRI SAMAN S.NALLA KARUPPAN – HPK KATA KUNYIT LAGI TAMBAH HANGIT

Jika tidak dijelas keyakinan rakyat semakin menebal dan menghilangkan kredibiliti DS Anwar selaku 'de Facto' Pakatan Pembangkang. Berdasarkan itulah Senator Ezam mencabar mereka mengambil tindakan undang-undang terhadap Datuk S.Nallakaruppan jika Nalla  mengebom yang bukan-bukan.

MELETUP HABIS !! UMMI HAFILDA SUDAH BUKA BLOG - KUNYIT MESTI HANGIT !!


Ummi Hafilda Ali telah memulakan serangan dengan tembakan scud melalui laman blognya. Sila bagi komen anda agar Ummi lebih bersemangat atas derita perjuangan menegakan kebenaran dan masukan dalam pautan anda agar setiap hari mendapat 'bahan' masih fresh dari Ummi H, Jika anda masih belum menemuinya sila   KLIK DISINI

Sunday, December 12, 2010

UMMI HAFILDA – AKAN LANYAK TERBUKA DIPENTAS


Pemimpin adalah 'hati' kepada negara. Jika rosak hati maka rosaklah seluruh tubuh. Dengan itu rakyat mahu mendengar sendiri Ummi Hafilda melalui ceramah-ceramah yang dianjurkan oleh pihak tertentu.

READ MORE

MUKHRIZ KETUA PERHUBUNGAN UMNO KEDAH TEPAT

Walau pun Tun Dr. Mahathir telah bersara tetapi sentuhannya diKedah sangat bermakna. Kekalahan Kedah PRU 12, rakyat Kedah amat keliru pada ketika itu kerana Tun M keluar dari UMNO. Namun pada kali ini berharap janganlah keluar lagi bila dekat dengan pilihan raya   kah..kah..kah..

READ MORE
.

SUDAH CAKAP - JANGAN KERUHKAN BARISAN NASIONALSekarang janganlah ada lagi bunyi ikan baung dalam lubang kayu  dilubuk. Sekarang masa bersatu dan tumpu pada kerja. Kalau banyak soal nanti akan banyak hal.
Kalau sudah baca tajuk bawah, Ini Mesti baca  KLIK SINI