CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, January 15, 2011

ARAK – PERSETANKAN DAPDengan usaha mengeluarkan umat Islam dari segmentasi arak ini, maka mendekati  falsafah  untuk menegakan Negara Islam diMalaysia.


READ MORESABAR- FAIL SHUHAIMI MENUJU MEJA PEGUAM NEGARA


Harus diingatkan juga bahawa seorang raja itu adalah seorang manusia yang mempunyai naluri dan perasaan. Mereka juga jadi tidak seimbang jika ditekan dan dihina.  Jika dapat membezakan komponen dalam isntitusi raja berpembagaan itu maka mudahlah kita fahami perjalanannya.


 

Friday, January 14, 2011

SUDAH GEMPAR - DR HASSAN ALI MB SELANGOR SELEPAS 24 JANUARI ?


Jika begitu keadaannya  adakah kalid mampu menjadi MB lagi?. Jawabnya pasti tidak. Siapa layak ganti ?.  Tadi sudah ada jawapannya.   Siapa? Tak boleh bacalah ?.  Isssh kamu ini susah untuk menangkap. Berbuih mulut menceritakannya.  Ya ……beda…… beduuuuuuu….. !!!!!

READ MORE
ISU PERKAUMAN – PEMBANGKANG TIDAK MAKAN GERTAK


Keempat, Mereka sudah masak dan kenyang dengan amaran selama Pilihan raya tidak pernah tertangkap kerana melaungkan isu perkauman semasa kempen. Jadi mereka sudah lali gertakan seumpama itu.Thursday, January 13, 2011

Fwd: TIDAK ISLAM SESEORANG JIKA TIADA LESEN NIK AZIZ.Sebelum Kelantan diperintah oleh Pas ia diperintah oleh BN dan Nik Aziz juga pernah menyertai BN mengapa ketika itu tidak timbul soal lesen Islam kerana menganut fahaman nasionalisma BN ?.Ternyata Nik Aziz sudah nyanyuk.

PANAS BERAPI - PINDAAN GAGAL- KHALID TERGULINGRamai dikalangan dalaman PKR dan Pas sendiri tidak bersetuju dengan cara Khalid menangani isu perlantikan  Khusrin berpanjangan sehingga mereka dipandang serong oleh sebahagian besar rakyat.JAHANAM – PEMBOHONG JADI HERO RAKYAT ?


Namun demikian jika kita menerima pengakuan ikhlas seperti mereka diatas itu tadi didalam hati kecil kita pasti terdetik mengatakan bahawa " mereka itu ikhlas dan jujur"  Maka teruskanlah kata hati itu supaya semangatnya subur dikebun jiwa rakyat dalam masa mendatang. 

Wednesday, January 12, 2011

Fwd: BETUL KAH -TUKAR JANTINA LEBIH NIKMAT ?


Eluklah kita berubah tajuk yang lebih ringan sedikit supaya tidak terlalu penuh dengan politik. Terlampau tension boleh jadi mengamuk nanti  kah..kah..kah.. mana tidak asyik kena bakar sahaja. Semua menjadikan darah menggelegak !!.HALLO !! - CONTOHI KEJANTANAN DR MOHD KHAIR TOYODr. Mohd Khair Toyo telah mengembalikan pingat kebesarannya yang bergelar Dato' Sri secara peribadi kepada pengurnia Darjah Kebesaran negeri Selangor kerana beliau berpendapat bahawa tidak mahu mencemar bintang kebesaran itu jika diheret ikut kemahkamah sekali dengan sabitan beliau sekarang. Ini merupakan sejarah kepada negara pertama kali pingat dipulangkan oleh rakyat kerana memelihara ketinggian darjah kebesaran dan anugerah itu.  Jika belum baca  ikuti cerita lanjutnya

 KLIK SINI

MENGADAP AGUNG -NIK AZIZ KENA TERUS TERANG JANGAN BOHONGTG Nik Aziz dan DS Hadi harus cari jawapan manis yang sekata walau apa sekali pun soalan dan dimana mereka menyoal. Agar rahsia tidak terbongkar awal. Jika tidak ingin berbohong terus sahaja katakan  ' bincang tentang kerajaan perpaduan'. Habis cerita.


REMOREAD  

GEMPAR – SUHAIMI DIPANGGIL TIAN CHUA DITANGKAP ?.


Perbuatan kasar, provokasi, tidak menghormati, cakap ikut sedap mulut beginilah yang  menyebabkan mata lebam. Kita suruh orang lain professional tetapi kita tidak professional. Tidak profesionallah apabila menuduh polis berpolitik. 


HANGIT - SELANGOR DIMINTA BAYAR HUTANG SERTA MERTA KEPADA SYABAS !!!


Sekarang terbongkar helah kerajaan negeri memburuk-burukkan Syabas selama ini hingga menggerakan demonstrasi haram diperkarangan masjid negara pada  5 Disember 2010 yang lalu.


READ MORE
KAIN RENTANG – PAKATAN HARUS TANGGUNG BAHANA

Tiba-tiba meletup isu menggantung kain rentang. Sedang semua orang pening siapa yang yang melakukannya ?  sudah ada pihak mati- matian tidak mengaku. Ribut tidak hujan tidak tiba-tiba petir berdentum.
Tuesday, January 11, 2011

Fwd: CCTV – RASIS LIM MULA KECUT PERUT DISIARKAN


Ternyatalah bahawa Pulau Pinang sekarang diperintah oleh pengamal hukum rimba yang bersifat kebinatangan, buas dan liar. Umat Islam perlu berjihad menentangnya. Rasis Lim tidak boleh dipercayai lagi boleh melindungan rakyat jelata supaya hidup harmoni dan aman.
CELAKO !! - ANWAR BELASAH NAJIB


Keenam, Tidak payahlah mengajak Perdana Menteri berdebat pada perkara yang semuannya tidak diasaskan kepada batu pijak reality melainkan hayalan dan pungkor sahaja.

SUDAH CAKAP - SEKARANG PAKATAN AKUI MEREKA KALAHPakatan pembangkang sudah mula mengakui hakikat bahawa mereka akan kalah pindaan Perlembagaan negeri Selangor. Kalah kerana tidak cukup 2/3. Walau pun begitu mereka tetap ingin mengadakan juga pindaan tersebut seperti apa yang TS Khalid nyatakan semalam. Ia hanyalah bertujuan sebagaimana saya katakan dalam entri saya pagi tadi ' bersih diri dan perangkap BN'. Mengaku tidak mengapa. Asal jangan membebal sepanjang masa. BN harus menerangkan kepada rakyat seluas-luasnya supaya pemikiran rakyat maklum lebih awal bahawa perangkap mereka terjerat kaki sendiri.  Ikuti selanjutnya

KLIK SINI

JAHANAM MESTI BACA - DAP-PKR -PAS CUBA BERSIH DIRI.DARI DERHAKA


Pemikiran DAP itu sangat jauh perginya. Kalid kurang tajam. Samalah dengan Nezar diperak dulu. Ini semua dibaca oleh DAP. Bukan sahaja otak mereka dibaca ! dalam seluar pun dapat dibaca   kah..kah..kah...


READ MORE


Monday, January 10, 2011

DOA NIK AZIZ UNTUK DAP SELALU MAKBUL


pesanan ringkas

Semalam Nik Aziz memberi ceramah distadium Malawati selepas mengadakan sembahyang hajat untuk  DAP.  Doa dan solat hajat yang dipimpin oleh Nk Aziz dikatakan sentiasa dimakbul Tuhan kerana sejak tahun 2008 apa kehendak DAP tercapai. Sebab itulah sekarang DAP bersungguh menjaga masjid kerana terbukti mereka berjaya berkat doa Tok Guru itu.  Bagi DAP Nik Aziz sudah setanding dengan Tok Pikong mereka.. DAP berjaya merampas Pulau Pinang, DAP berjaya menguasai pemikiran Kalid diSelangor dan berjaya menghalau India Muslim diPulau Pinang serta tanah-tanah melayu-Islam diPenang dirampas. Syabas Nik Aziz.


SUHAIMIE – KHALID DUKUNG BIAWAK HIDUP


Jika begitu tidak hairanlah jika Kalid meminta Suhaimie meletakan jawatan sebagai ADUN Sri Muda. Lebih mudah menghadapi PRK dari menghadapi masalah yang ditanggung oleh Kalid terhadap isu Suhaimie derhaka.


READ MORE


PARTI PEMBANGKANG FOBIA PADA BEKAS TENTERA DAN POLISPKR tidak berani membuat sebarang keputusan kerana PKR sangat bergantung nyawa kepada DAP. Segala tindak tanduk Menteri Besar Selangor dikawal oleh DAP. Apabila menyebut DAP, polis dan tentera tidak ada dalam kamus perjuangan politik mereka.


READ MORE


PULAU PINANG – KERAJAAN SAMSENG DAN MAFIA YANG GANAS


Kerajaan ala mafia, zalim, tidak berperi kemanusiaan, diskriminasi serta bersikap samseng wajar ditolak oleh rakyat. Masyarakat Melayu dan India kaum China yang serdahana harus menyedarkan antara satu dengan lain bahawa DAP dan PKR adalah terdiri dari mereka yang ekstrim dan ganas jika dibenarkan menguasai negara.HANCUR HAJI HADI PEJAM MATA – MASJID JADI GELANGGANG TOMOIJika terdapat unsur-unsur kasar samada bahasa dan perbuatan dimasjid wajar ditegur segera, disabarkan dan menghalang jika ada perbalahan fizikal. Apa lagi ianya berlaku dihadapan pemimpin hanya berpunca tolakan Hadi terhadap wawancara blogger itu.Sunday, January 9, 2011

hangit - SUHAIMI SHAFIEI DIBELASAH TERUK


Tidak sama sekali seorang wakil PKR dibelasah  dikampung Jl Kebun  ?  KLIK SINI

whos.amung.us

FITNAH RAIS - WAJAH PEMBANGKANG BURUK DILUAR NEGARA


Parti Pembangkang diMalaysia menerima persepsi dan tanggapan buruk diluar negara khususnya dinegara jiran kerana suka memfitnah dan berbohong. Imej rendah parti pembangkang ini disebabkan laman blog mereka menyiarkan fitnah kepada DS Rais Yatim memperkosa rakyat Indonesia. Antara akhbar menyiarkan berita itu  

PINDAAN- JANGAN MASUK PERANGKAP DAP


Pindaan secara tergesa-gesa akan ada implikasi buruk pada masa hadapan nanti. Oleh itu, semua pihak jangan melayan kerja sia-sia tersebut. Awas perangkap republic !!!.