CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, November 27, 2010

HAPUSKAN KETUANAN MELAYU – PRESIDEN PKR

DS Wan Azizah Wan Ismail dalam ucapan dasarnya dikongres PKR telah dengan tegasnya meminta semua rakyat Malaysia wajib menghapuskan Ketuanan Melayu. Ketuanan melayu hanyalah slogan golongan kaum elit dinegara ini.

READ MORE

DS NOH OMAR DAN ORANG MINYAK

Rupanya benda boleh jadi duit, kita tidak boleh percaya pada semua orang. Mereka yang kelaut bergelombang dengan ombak menangkap ikan, yang tinggal didarat menjual minyak.

AMAT TERHARU PADA ORANG ACHEH

Terubatlah luka dihati kita angkara segelintir rakyat Indonesia yang tergolong sebagai Bendera dan Laskar Merah putih memijak, membakar dan menghina rakyat Malaysia baru-baru ini.

READ MORE

Friday, November 26, 2010

EZAM BELASAH ANWAR LAGI GANAS

Senator Ezam cukup penagalaman  dan melihat sendiri bagaimana Anwar mengapi-apikan kaum cina dan India supaya menyerang DEB untuk menarik sokongan kaum berkenaan. Anwar berbuat demikian kerana

READ MORE

PKR - ANTARA MENANG DAN YANG TERBUANG

Jika dikalangan ahli mereka kata akan meninggalkan parti itu jika masalah tidak diselesaikan dia akan kata 10 keluar,  20 akan setia. Silakan, tidak payah bicara.

Thursday, November 25, 2010

SELANGOR- KOPERAT JADI KO-KARAT ?

Jika wang yang patut dijadikan pusingan dan pengembangan dibelanjakan kepada belanja hangus jawabnya masa kan menentukan samada kini, esuk atau lusa akan bungkus !. Bungkus?. Ya..ya.. bungkus dan gulung  jadi lepat pisang

PKR TIDAK ADA DASAR BASMI KEMISKINAN

 Menteri Besar Selangor TS Abdul Khalid Ibrahim kata tugas membantu golongan miskin, orang kurang upaya ( OKU), warga emas dan sebagainya seharusnya dilaksanakan oleh Kerajaan Pusat, bukan tanggung jawab kerajaan PKR 

READ MORE

Wednesday, November 24, 2010

SILAP LANGKAH KERAJAAN MASUK PERANGKAP ANWAR

 Begitu. Kalau begitu, ini perangkap Anwarlah?. Ya..Ya.. itu dia punya belit  enambelas. Dia bijak soal muslihat. Kalau main terup ( poker) dia pandai tutup daun dan tahu bagaimana pusing daun.

READ MORE

Tuesday, November 23, 2010

DS NOH OMAR – KELAPA ATAU KEPALA ?.

DS Noh Omar kata lagi  PM Najib akan tanya setiap minggu pada hari  Rabu bukan soalan tentang kelapa tetapi soalan tentang 'kepala' di Selangor.

READ MORE

SELANGOR DIPERINTAH KERAJAAN TERAPUNG

 Allah swt menetapkan zakat sebagai rukun Islam dari lima perkara mengapa?. Allah swt menurunkan wahyu terawal surah Al-'Alaq 'Bacalah dengan(menyebut) nama Tuhanmu Yang menciptakan' kepada  Rasulullah as kenapa?.

Monday, November 22, 2010

POLIS DIANCAM ‘JENAYAH PERSEPSI’

Naib Pengerusi Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia Tan Sri Lee Lam Thye berpendapat bahawa persepsi negative dikalangan masyarakat terhadap polis (PDRM) mengawal keselamatan negara sebagai ancaman jenayah baru

READ MORE

AHLI MEMBERONTAK?- PKR PEDULI APA?

'ANWAR DAN AZMIN PEMIMPIN YANG PALING KOTOR. CAKAP TAK SERUPA BIKIN, PILIHAN PARTI YANG PALING KOTOR, PENIPU, PEMBOHONG DAN PENGKHIANAT'

PKR SEBUAH PARTI SOSIALIS ?

 Sebab itu mereka bergabung dengan Parti Sosialis Malaysia ( PSM). Orang sosialis tidak akan meninggalkan prinsip perjuangan mereka yang bertentangan dengan Perlembgaan negara.

READ MORE

SPRM DAN MEDIA WAJAR SEGANDING.

Ada kebimbangan pihak media dan masyarakat umum juga kebanyakan kes yang disiasat tidak dimaklumkan kepada umum hasil siasatan samada ia dipanjangkan keMahkamah atau tiada kes.

READ MORE

Sunday, November 21, 2010

BN TAMBAH ORANG- PR BUANG ORANG


Apa yang ingin dilihat oleh rakyat adalah ' satu bentuk kesatuan' bergerak kesana sini yang terdiri pasukan semua kaum'.  Rakyat mahu bukti, mahu lihat, mahu rasa dengan panca indera bahawa konsep BN itu bukan hanya

PKR DALAM KEADAAN UNIT KECEMASAN

 Senator Ezam Mohd Noor Bekas Ketua Angkatan Muda PKR kata TS Abdul Khalid Ibrahim akan terima nasib yang sama dengan Datuk Zaid dan beberapa pemimpin kanan PKR sebagai korban.

READ MORE

BLOGGERS TETAP BERJUANG MENEGAKAN KEBENARAN WALAU PUN PAHIT.

Siapa pun akan menolak kebatilan, kepalsuan, kekeliruan, kezaliman, kekacauan dan kebobrokan. Semuanya berjuang meletakan matlamat 'kemuliaan' itu sebagai  langit lapis ketujuh.