CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, February 12, 2011

AL FATIHAH - TAKZIAH ADUN KERDAU, PAHANG PULANG KERAHMATULLAH


Kehendak Allah tiada siapa yang dapat menghalang YB. Encik Zaharudin bin Abu Kassim pulang kerahmatullah dimaklumkan sekitar 8.30 sebentar tadi. Diiringi doa, semoga ruhnya dirahmati Allah dan jasa-jasanya dikenang sepanjang hayat.


MELAKA - PKR YANG DATANG DARI LUAR JANGAN TUNJUK BELANG !Hasil tinjauan rambang beberapa hari ini, Demang nasihatkan penyokong PKR agar lebih baik tidak mendedahkan identiti anda jika ke Merlimau sebab kebanyakan yang Demang temui amat meluat dengan Anwar Ibrahim.
KLIK SINI

PENANG - GERAI DIROBOH TIDAK CUKUP NOTIS BOLEH SAMAN


Para peniaga yang terbabit boleh mendapat nasihat guaman untuk diambil tindakan mahkamah atau menuntut ganti rugi berdasarkan tidak cukup notis tersebut. Para peniaga tidak boleh mendiamkan diri kerana mereka berhak mendapat beberapa jenis ganti rugi dan juga boleh menuntut  kawasan ganti dari defenden.


READ MORE


SYUKUR MOHD FARID SUDAH DITEMUI T.HARI TADI


AJK WIRA PERKASA YANG HILANG TELAH DITEMUI OLEH POLIS DAN TELAH BERADA BERSAMA KELUARGANYA DALAM KEADAAN HILANG INGATAN. APA CERITANYA? TUNGGULAH NANTI BILA DIA NORMAL

ANWAR ADA APCO SENDIRI DI WASHINGTON DC ?Kata  Muhamad Rahimi DS Anwar mempunyai pejabat operasi – Anwar Ibrahim Consulting Associate (ACA) diWashington DC  AS  dengan lima perkerja muda Turkey dan Pakistan menelan belanja  AS 2juta  atau kira-kira   6 juta Ringgit setahun.  Ini bermakna  operasi tersebut  menelan belanja setengah juta sebulan.


READ MORE


Friday, February 11, 2011

BERAHI SEX DISERAMBI MEKAHSekarang baru kita sedar bahawa segala dakwaan kepimpinan Pas diKelantan itu terbongkar sedikit demi sedikit bahawa situasi dinegeri itu lebih buruk dari pemerintahan BN sebelumnya. Maksiat itu terus berlangsung dengan bebas yang didedahkan oleh orang-orang dari Kelantan sendiri.


READ MORE


GEMPAR TAN SRI ISA MAMPU GEGARKAN PASAR SAHAMAndainya perlantikan Tan Sri Isa selaku Pengerusi Felda boleh mempengaruhi pasaran saham Malaysia menandakan beliau adalah seorang sangat barkarisma dalam ekonomi Malaysia. Boleh jadi ia sama dengan  kehandalan Hosni Mubarak diMesir kerana pergolakan dinegara itu telah menjadikan pasaran saham dunia juga tidak menentu.


READ MOREWednesday, February 9, 2011

PADANG SERAI PLIHANRAYA KECIL ?.Sekarang rakyat terbanyak boleh mengukur siapakah demokratik atau sebaliknya.  Selepas PRU 2008, apabila keputusan memaihak Gobala sebagai  calon PKR yang dipilih oleh majority rakyat Padang Serai, adakah anggota parti komponen BN memintanya berundur dari kerusi itu pada bila-bila masa walaupun tidak puas hati?. Tidak bukan ?. 


READ MORE

SELANGOR MAHU TUBUH PASUKAN POLIS SENDIRI ?Negeri tidak menghargai sumber manusia yang menyumbang kepada maslahah keselamatan rakyat. Oic.. m,  Kerajaan engapa kata begitu ?. Bukti !.  Bukti !.Mana bukti ?. Baiklah. Jika kamu mahu bukti, saya akan berikan sedikit bukti. Ia sudah cukup menggambarkan keseluruhannya. 

Tuesday, February 8, 2011

AWAS !. SIAPLAH PEMUDA UMNO KALI INI JUMPA DIMERLIMAUDengan azam Pas untuk menawan Merlimau itu dengan menghantar pasukan pemudanya beramai-ramai akan menjadikan PRK Merlimau sebagai pilihan raya yang panasnya agak luar biasa nanti. Biasalah kalau jentera pemuda berkumpul beramai-ramai, lebih bersifat kasar, ganas dan nekad. 


READ MORE

GEMPAR – MERLIMAU ADA 1594 PENGUNDI HANTU PAKATAN ?.


Parti pembangkang akan berhabis-habisan kali ini untuk menang dengan apa cara sekali pun kerana mereka sudah tidak tahan setiap PRK kebelakangan ini mengalami kekalah teruk ditangan BN. Kali ini kalau BN menang lagi, mereka cukup kecewa. Silap-silap putus asa.


READ MORE
Monday, February 7, 2011

TAN SRI KHALID TERPAKSA MENGAKU KALAH PADA DATUK KHUSRIN


Oleh itu, Tan Sri Khalid harus belajar dari pengalaman itu bahawa segala ketentuan itu adalah kuasa Allah dan  insaf bahawa kuasa dan kedudukannya juga bila-bila masa boleh dengan sekelip mata hilang.


READ MOREPILIHAN RAYA –KERJA KOMPONEN BN MASIH TAHUN ENAMPULUHAN -BAGUS BACA !


MCA, Gerakan, MIC, PPP dan lain-lain komponen BN bekerja harus lebih sistematik lagi, Jentera-jentera kajian sikap mesti ada hingga kehari mengundi. Kerja-kerja kempen pakai rambang tidak boleh dipakai lagi dalam keadaan sekarang. Jika tidak dapat mengubah ini maka, jangan harap MCA, Gerakan dan lain-lain akan menjadi parti yang berkesan sampai bila-bila. Jika tidak berubah maka sampai bila-bila tetap bergantung dengan orang lain.

Sunday, February 6, 2011

WAJIB BACA !! - TIGA TUNGGAK KUASAI POLITIK KAUM CHINA DIMALAYSIA

                                           pelakun opera

Jadi sekarang  kita sudah jelas bukan?.  Adakah kita wajar menuntut supaya MCA dan Gerakan berbuat sesuatu terhadap masyrakat China menyokong  BN ?.  Tentu kita rasa tolol selama ini setelah kita tahu MCA dan Gerakan  dalam keadaan tiada upaya kerana nasib mereka ditentukan oleh orang lain. Kasihanilah mereka. TITIK.


Bersambung 


READ MORE PECAH TEMBELANG SEBENAR PAKATAN DENGAN INSTITUSI SULTAN.Dengan melahirkan isihati sebenar ada nasib baiknya kepada institusi itu, pindaan Perlembagaan negeri yang dibuat pada 24 Januari lalu gagal. BN dapat membaca apa yang tersirat didalam pemikiran kerajaan Pakatan. Institusi mengambil ini sebagai suatu peduman dimasa akan datang bahawa Pakatan ada udang disebalik batu dalam hubungan antara kerajaan pakatan dengan institusi .


PAS –PKR TOLONGLAH JAGA NYAWA RAKYAT KITA DIMESIR


Situasi diMesir semakin kritikal. Masa kian singkat kerana perintah berkurung. Skuad penyelamat kita bersabung nyawa, tungkus lumus mengejar masa membawa rakyat Malaysia keluar dari kota Cairo dan bandar-bandar lain.  Janganlah PKR dan Pas buat tidak menentu disini, segala siaran dunia sampai keMesir dan dimonitor oleh kerajaan dan penentang. Ini bukan main-main soal nyawa rakyat. Tidak percaya