CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, December 25, 2010

TAN SRI MUHYIDDIN TPM GANGSTER - NIK AZIZ


"Kita akan laksanakan bila Pakatan dapat memerintah negara...tunggulah dulu...jangan nak jadi gangster" kata Nik Aziz ketika mengulas kenyataan TPM mencabar Anwar supaya menaikan gaji kakitangan awam dinegri tadbiran pakatan.

READ MORE

PENGHARAMAN LOGO 1MALAYSIA – SUBERSIF

Kerajaan Persekutuan harus mengambil tindakan tegas kepada mana-mana pihak atau pemimpin yang terlampau untuk memecah belahkan masryarakat walau pun terpaksa menggunakan ISA.


KFC KACAU BILAU – AHLI POLITIK MANA?

                                             dR hamzaid            
Terus terang kami meminta supaya Dr. Hamzaid Yahya menyebut nama ahli politik yang ganas dan mencari kesempatan itu supaya diketahui umum. Kerana jika disebut secara sindiran ia akan menjejaskan imej ahli-ahli politik lain keseluruhannya. Apa yang tidak dikehendaki wujud spekulasi akhirnya pihak yang tidak bersalah dikaitkan.PASTI HANGIT - CHUA BN VS CHUA PKR - DIJOHOR

Mereka akan berebut untuk mendapatkan undi masyarakat china diLabis. Kelebihan DS Chua adalah orang asal Labis. Tentu dia lebih masak dengan masyarakat Labis. Lagi pun dia Presiden MCA. Chua Jui Meng hanyalah melukut tepi gantang dalam PKR.


READ MORE


MENGAPA TIADA PIHAK SIASAT DAKWAAN UMMI ?


Mengapa tiada pihak menyiasat apa yang yang didakwa oleh Ummi. Mungkin ianya suatu yang sudah lama berlaku. Tetapi ia satu penyelewengan yang perlu dikorek balik. Walau bagaimana pun dari segi undang-undang biasa mereka mungkin terlepas, tetapi dari segi undang-undang moral mereka tidak terlepas. Sesuatu kebenaran akan terbongkar walaupun cuba ditutup rapat.

HABIS TELANJANG !!- ANWAR- NIK AZIZ PANIK UMMI JADI BLOGGER

Tanpa ada selindung Ummi Hafilda membongkar segala rahsia sulit yang selama ini hanya cakap-cakap mulut dimerata-rata sahaja. Tapi hari ini rupanya ada bukti kebenaran dan boleh dipercayai. Bukan apa, tentu agak sukar untuk dipercayai jika hanya bergantung kepada bibir dengan lidah sahaja. Kalau ada bukti siapa pun akan percaya. Sekarang jika ianya satu fitnah, ambillah tindakan untuk membersihkan diri jika lapuran Ummi itu tidak benar. Percaya. Percaya. Percaya.

Friday, December 24, 2010

NIK AZIZ TIDAK TAHU SHURGA NERAKA

Tok Guru Nik Aziz kata 'blogger tidak tahu dosa pahala'. Blogger pula balas 'Pok Nik Aziz tidak tahu shurga Neraka' . Semasa Pok Nik Nik sihat dahulu banyak upah blogger tulis blog fitnah kerajaan dan pemimpin UMNO.

READ MORE

LAGU S.ROHA – DIMANAKAH JANJIMU- SIANG KU NANTIKAN DAN MALAM AKU MIMPIKAN


JANJI adalah manifesto PP yang paling murah dan tidak perlu bersusah payah. Janji untuk rakyat akan mendapat bulan dan bintang, menjadikan kerajaan menggelabah. 

BAGI MASA KETUA MENTERI SERAWAK BULAN MADU

Barulah rakyat rasakan bahawa pemimpin itu milik mereka. Nah.. sekarang rakyat Serawak harus beri masa Ketua Menteri berbulan madu.  Perrrrkgh.

Thursday, December 23, 2010

CHEGUBARD KHIANAT KAWAN-KAWAN AMK

Ketua Angkatan muda Keadilan Tenggara Azlan Ishak mendesak Chegubard supaya menolak perlantikan sebagai Timbalan Setiausaha Agung PKR atas dasar prinsip. Permintaan itu selari dengan janji Cehgubard akan menolak semua jawatan hingga penyiasatan dan tindakan terhadap penyelewengan dalam pemilihan PKR yang lalu supaya pemilihan itu telus. Permintaan ini dikongsi dengan rakan-rakan pimpinan muda kerana perlukan pimpinan yang ada perinsip. ( dipetik dari Briged MP Segambut). Selanjtnya   KLIK SINI

TUN DR MAHATHIR TOP RANKING ANTI YAHUDI 2010

                      wartawan veteran white house Helen Thomas             
Tun Dr Mahathir merupakan top ranking ketiga disenaraikan anti Yahudi selepas wartawan veteran White House yang pertama,  Helen Thomas dan Pengarah Hollywood, Oliver Stone tempat kedua.

KES ADUN SELISING – SEDANG BICARA MAHKAMAH MEDIA

                                                         Pengadilan cinta
Utusan Malaysia dan akhbar lain perlu adil dalam memberi coverage isu ini. Kes ini masih tidak dibicarakan dimahkamah. Ia lebih kepada mahkamah media dan rakyat sebagai juri untuk membuat pertimbangan.


READ MORE

.CANTIK GILA

Oic.. tidak pernah makanan lubnan macam mana?.  Biasalah. Yang penting cara masak. Ya..lah hendak tahu juga.  Hai.. masak pun samalah macam kita. Kalau daging itu mula-mula siang dulu. Potong sana, potong sini.  Hiris apa yang perlu. Lepas itu gorenglah. Betul-betul masak makan , apa lagi.


Wednesday, December 22, 2010

DUA KALI BOHONG BESAR - AHLI PKR RAMAI MAHU KELUAR PKRSudah dua kali dalam tempuh dua tahun DS AnuWar berbohong besar . Purata setahun, satu bohong besar. Bohong besar pertama adalah 16 September. Bohong besar kedua Isu APCO. Ramai pakat tinggalkan PKR kerana tidak tahan dengan penasihat atau ketua umum kuat memungkor.
Cerita ini lagi sedap KLIK SINIJANGAN JADI PENIPU DAN PEMBOBOHONG !!ARIFFAHMI MANGSA POLITIK PAS KERANA MENANTU NIK AZIZ

Abdul Ariffahmi bukan orang politik. Beliau adalah professional merangkap seorang eksekutif. Kalau dia bukan menantu TG Nik Aziz, Ariffahmi masih lagi tiada siapa yang menyentuh. Dalam hal ini Ariffahmi 'mangsa' kepada politik Pas sendiri.Tuesday, December 21, 2010

DUN TENANG YANG TIDAK TENANGMB Johor paling tidak tenang, jika kalah keputusan Tenang menasihatkan beliau untuk terus bertenang selepas PRK. Kalau begitu siapa yang tenang?.Yang tenang sementara ini  adalah DS Anwar Ibrahim kerana pro BN lebih tumpu serangan kepada DAP dan  bersiap sedia untuk PRK.

READ MORE

EZAM KELUAR BUKU – ANWAR KELUAR DOKUMEN MAHKAMAH?


Kalau Senator Ezam keluar buku tulisannya sendiri, Boss dia dulu keluar apa?. Emmm Boss dia dulu keluar dokumen mahkamah yang tebal dua jengkal. Dua jengkal !!!, mengapa terlalu tebal ?. Dia mahu melawan buku Senator Ezam hanya 276 muka. Macam mana boleh jadi tebal sangat?. 


READ MORE

ANWAR LEGA LARAS SENAPANG MENGHALA LIM GUAN ENG

Bagi DS Anwar,  satu kejayaan besar konvensyen  untung secupak rugi segantang itu paling menguntungkan askar BN hilang fokus terhadap dirinya, PKR dan isu-isu Wikileaks. Serangan yang bertubi-tubi terhadap dirinya sekian lama dapat direhatkan sementara. Ketika ini Lim giliran Lim Guan Eng menepis pula.


READ MORE

.

MENTERI BESAR BOLEH MENGAMPUN HUKUM HUDUD ?

.

Blog Papa Gomo, House Pk, Taipingmali dan Pejuang Bangsa dan lain -lain laman sosial facebook telah menyebarkan kepada rakyat Malaysia khususnya, dunia amnya tentang bukti bergambar youtube seorang ADUN dituduh melakukan hubungan 'basah' dalam sebuah Koch VIP 1 KTM, Kuala Lumpur-Tumpat.


READ MORE

Monday, December 20, 2010

QUEEN CONTROL PUNCA BERCERAI


Isteri yang berpangkat besar, bergaji besar, ada gelaran, pingat atau bintang kebesaran serta ada rupa paras berkahwin dengan suami yang lebih rendah semua aspek, sudah tentu kedudukannya hanya seperti memelihara seorang 'budak' sahaja. Kah..kah..kah..
PANAS BERAPI - JUAL NEGARA MELALUI MAKLUMAT

                                                   spy
terdapat aktiviti perisikan dari parti politik tertentu mencari maklumat sulit kerajaan untuk disalurkan kepangkalan data negara asing atau pihak asing.

TAMBUN TANAH BATU KAWAN PULAU PINANG 74 JUTA – ADA SALAH GUNA KUASA ?


Sekiranya tidak mengikut syarat peraturan kewangan kerajan, tidak mempunyai pendaftaran dengan CIDB dan tidak mengikut spesikasi maka ia tergolong kepada isu salah guna kuasa. Tindakan perlu diambil dengan tegas.


READ MORE

HADI AWANG- UNTUNG SECUPAK RUGI SEGANTANG- NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGA


Mempertahankan seseorang yang menjadi liability adalah satu kelemahan ketara  PP yang tidak dapat dielakan dan menelannya walaupun hilang kekuatan untuk menghadapi PRU akan datang. Susu setitik, rugi segantang.


READ MORE

Sunday, December 19, 2010

PENYOKONG PAKATAN MEROYAN PADA WIKILEAKS


Kepercayaan dan persepsi adalah hak individu yang orang lain tidak boleh ubah kecuali seseorang itu dapat melihat berbagai sudut sehingga sesuatu kepercayaan itu dapat dihakiskan.

BOLA SEPAK- TOLONG BANGKITKAN JIWA YANG KIAN MATI


Seluruh warga bola sepak harus berazam mengembalikan jiwa bola sepak yang mati layu terhadap sukan suka ramai itu. Awas, bila bola kian popular akan banyak berlaku ingar- bingar kepimpinan bola dan rasuah mula menusuk semula. Berbagai penyakit akan menyerang warga bola bila Malaysia menjuarai sukan itu.MAKLUMAT SULIT ANWAR DITANGAN LEE KUAN YEW DARI DAP ??


Cuba bagi tahu apa yang DSAI boleh buat dalam situasi ini jika telur sudah dalam tangan DAP?. Diramas pecah dan ditarik pun pecah. Jika digenggam menjadi masak. Itulah masalahnya jika rahsia besar didalam tangan orang.


READ MORE