CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Saturday, December 4, 2010

XENOCENTRISM- PEMIMPIN CELAKA !

Individu yang mempunyai pandangan seperti ini akan memandang rendah kepada budaya masyarakatnya sendiri, dan sangat menyanjung budaya masyarakat lain.

ALIRAN NIHILISME – TIDAK LAYAK MEMIMPIN NEGARA

 Isssh.. telinga kamu  kesitu pula!. 'sex buntut' itu lainlah. Maksudnya hubungan sex antara 'betina dengan betina' atau 'jantan dengan jantan'  aahak..hak..hak..

READ MORE

GAJI NAIK - BARANG PUN NAIK


Soalnya sekarang, jika gaji naik barang pun ikut naik. Mustahil pula istihar sahaja gaji naik, gaji belum dapat barang sudah naik. Ini yang berlaku sekarang. Orang tengah, pengedar, pengeluar buat untung atas darat. Apa? lintah darat?,

READ MORE

KUASA KETIGA SUDAH JELAS MUNCUL

gambar dari Gomo
Siapakah mereka?. Mereka adalah Gabungan Media baru dengan media konvensional bersama NGO telah bangkit disana sini dengan lantang menyuarakan berbagai desakan kepada

Friday, December 3, 2010

KIT SIANG TPM – PAS JADI KECAMUK

Selepas menjual idea Lim Kit Siang sebagai TPM, DS Anuwar berdiam diri. Pas jadi berperang pendapat sesama sendiri. 

READ MORE

PULANGKAN SEMULA HAK KEDAH KEATAS PULAU PINANG

Bila negara merdeka, sepatut Pulau pinang yang dipajak oleh Sultan Kedah, Sultan Dhiaudin Mukarram Shah kepada Inggeris bernilai RM 10,000 setahun itu secara automatik pajakan itu batal

READ MORE

Thursday, December 2, 2010

AWAS ! SELANGOR AKAN DIBOM PETANG BESUK


MB SELANGOR MULA KETAKUTAN  KLIK SINI  DALAM KERETAPI PUN ADA PISTOL AIR MELETUP? kah..kah..kah.. ( MESTI BACA)

KENYATAAN NIK AZIZ DAN HAJI HADI TIDAK SEBULU


Nampaknya perang dingin antara puak pro duniawi dengan pro Akhirat ( kepimpinan berteraskan ulama) telah meretak  Pas dari dalam.

READ MORE

HAPUSKAN KETUANAN MELAYU MENGHAPUSKAN RAJA-RAJA MELAYU

pemerintah melaka ke7

Mempertahan ketuanan melayu itu, bermakna mempertahan konsep adanya  tuanku. Hapus ketuanan melayu bermakna menghapuskan konsep tuanku. Adalah kebijaksanaannya mempertahankan konsep tuanku itu.

READ MORE

PAS MEMBELA KAFIR SALAH TAFSIR ALQURAN

MCA dan MIC serta komponen lain dari BN memahami sensitiviti umat Islam dan satu-satunya mereka tidak sentuh. Jika sentuh mereka tahu akan cari penyakit. Memahami sensitiviti orang lain adalah satu kebijaksanaan

Wednesday, December 1, 2010

AWAS ! KAUM CHINA , INDIA DAN LAIN-LAIN

 Nah, sekarang jika  L.Kit SianG dan L.Guan Eng serta DAP sangat teruja dengan Annwar , tidak hairan mereka itu akan jadi mangsa pertama selepas dia jadi PM nanti. Kalau Jadilah. Dan  Kaum China harus ingat

READ MORE

KETUANAN ISLAM- KETUANAN RAKYAT- KETUANAN 1MALAYSIA BETEMPUR PRU 13

PKR –DAP membawa slogan ketuanan Rakyat. Pas ketuanan Islam dan BN pula ketuanan 1Malaysia. Persaingan tiga penjuru berlaku diseluruh negara seperti apa yang berlaku diBatu Sapi baru-baru ini.

READ MORE

GANAS - HAJI HADI BALUN ANWAR


DS Hadi juga secara simbolik menembak tiga ekor musang dengansebiji peluru !.  Oic.. satu tembak tiga?  Musang mana? . Mana lagi musang berjanggutlah. Siapa? Emmm... berjanggut.

READ MORE

MELETUP – ANWAR SELAMA INI TIDAK DIHATI PAS

Bagaimana pun agenda tersembunyi itu meletup bila ADUN perwakilan itu mengaku bahawa dia hanya membaca terjemahan  merujuk kepada apa yang  Ustaz Pas itu ajarkan.

READ MORE

Tuesday, November 30, 2010

JANGAN DESAK PAS MEREKA TIADA ILMUAN AGAMA


Jika 'kalimah syahadat' itu  dalam bentuk benda, nescaya mereka tukarkan dengan undi jika itu kehendak bukan Islam sedemikian.

READ MORE

TARIK SAHAJA GELARAN DAN KEBESARAN PENDERHAKA BANGSA

siapa ganyang malingsia?
Tidak adil jika penderhaka kepada Raja, negara dan bangsa serta menimbulkan kegelisahan kepada rakyat layak memakai gelaran, kebesaran dan kemuliaan. Tidak kena pada tempatnya. 

READ MORE

KUASA KETIGA MATIKAN LANGKAH ANWAR

Pas lebih selesa dengan kuasa ketiga kerana pihak ini belum ada calar dengan mana-mana kaum sedangkan PKR bermusuh dan isytihar perang dengan orang melayu.

READ MORE

Monday, November 29, 2010

REFORMASI MELONJAK KEPADA REVOLUSI?

Sasaran utama revolusi ini adalah elit melayu kerana dikatakan mengeksploitasi rakyat untuk memelihara kepentingan mereka. Elit penguasa ketuanan melayu itu adalah 'raja-raja melayu dan Yang DiPertuan Agung'. 

READ MORE

PKR ISYTIHAR PERANG DENGAN ORANG MELAYU

Masyarakat China mungkin percaya dengan janji manis mereka, tetapi terfikirkah kaum China jika bangsanya sendiri dihina dan diserang apa lagi kaum China dan India?. Semua kaum bukan melayu itu hanyalah keropok lekar bagi ketua umum itu .

READ MORE

DS ANWAR- PENGAJARAN TUHAN ATAU ANUGERAH TUHAN ?

kembalilah kejalan yang diredhai Tuhan yang maha Esa
                        

Setelah lama mendiam diri 'bertapa' kerana leper diGalas, Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat berkicau kembali ala gitar tali kendur. Ini bermakna dia menjemput kembali media untuk menyelak jubahnya.

READ MORE

SAH ‘DE FACTO’ MENGUASAI PKR

revolusi Iran pic
Pada sidang Akhbar  selepas ucapan dasar Presiden Dr.Wan Azizah menegaskan jawatan ketua umum PKR tidak perlu diwujudkan secara rasmi untuk Anwar. Katanya " buat masa ini perjalanan parti berjalan baik  (dengan kedudukan Anwar sebagai 'de facto' )

Sunday, November 28, 2010

GANAS – WAKIL PERAK PALAM ANWAR ATAS DARAT DIKONGRES PKR.

jadi batu 
Semua peralihan, pergerakan meninggalkan PKR berlaku sekitar lepas 30 hari lewat Disember tahun 2010 ini. Pada ketika itu PKR hanya tinggal tangkai sahaja, ibarat padi buah yang masak semua luruh. PKR akan jadi ular lidi. Kah..kah..kah..

PAS AKUI MEREKA HIPOKRIT- GANAS - MENYELEWENG – JUMUD DALAM PERJUANGAN

Golongan muda parti itu menyelar kepimpimpinan Pas seluruhnya yang menenggelamkan idealisma perjuangan  menegak dan mendaulatkan  sebuah negara Islam. Strategi yang salah itu Pas dilihat oleh rakyat sebagai hipokrit atau kepura-puraan.

READ MORE

PRESIDEN PKR DS DR WAN AZIZAH PUJI ANWAR HEBAT- ANUGERAH TUHAN

 Semua alam ini anugerah Tuhan. Samada yang batil atau benar, baik tau buruk, lemah atau kuat.  Apa lagi suami atau isteri serta anak-pinak dan cucu cicit. Bagi rakyat Mesir ketika pemerintahan Firaun juga mereka kata anugerah Tuhan.  

READ MORE