CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
Dan Segala anak Melayu Jangan Kau BUNUH

Melainkan DOSANYA DERHAKA Kerana segala

Anak Melayu itu Tanahmu Air dan Tanah Bangsa mu

Hormatilah Orang Berilmu Orang yang Setia pada Bangsa

Betapapun tidak setujunya Melayu hanya BESAR

pada Kebebasan Dengan Percaya ia BEBAS dan Besar

Laut dan Pantai Semenanjung ini Dipulau-pulau Riau,

Kedah dan PAHANG Kelang dan Muar ialah Tanah dan

Air Bangsamu Kau Besar dan Raja padanya Dipelabuhan kita

seluruh Dunia bertemu Bahasa kita difikirkan Adat Kita Akarnya

Followers

flash vortex

Friday, January 21, 2011

MELAYU SINGAPURA TETAP TIDAK SEDAR DIRI


Etnik melayu diSingapura adalah golongan minoritas yang diumpamakan orang tua mengaku dirinya muda. Orang lain melihat ketuaannya tetapi bila ada pihak yang mengatakan dia telah tua atau dipanggil pak cik dia akan marah dan melenting dan tersenyum bila dipanggil sigadis sebagai ' abang'. Namun demikian bila bersendirian hati kecilnya mengaku bahawa dia telah tua tidak sama dengan keadaan dia muda dahulu berdasarkan perubahan fizikal, semagat dan pergerakan serta berbagai-bagai lagi penyakit awal tanda-tanda tua. Dengan itu eluk kita dengar apa kata mereka seterusnya.

KLIK SINI

3 comments:

Marwan said...

Inilah Melayu Singapura yg tidak sedar diri. Bukan Tun Det menghina tetapi mau mendedahkan 'grand-plan' Lee Kuan Yew.

Sy mau berkongsi pengalaman sy bekerja di Singapura tahun 1989 dgn Keppel Engineering (S) Pte Ltd anak syarikat gergasi Keppel Shipyard atau Keppel Group. Maaf bukan utk bangga diri atau sombong dan bongkak ya!

Di hari pertama sy telah dapat makan tengahari di 'Control House' atau 'Executive House' di mana rata-rata semuanya org Cina tiada satu pun Melayu, jadi sy pun bertanya kepada staf Melayu, petang itu. Jawapannya amatlah sedih sekali, kata staf sy org Melayu layak jadi buruh kasar sahaja bukan eksekutif di Singapura ini.

Jadi hingga ke hari ini siapakah yg beruntung? Yg dari Malaysia atau Singapura?

Itulah kuasa politik sesebuah negara! Fikirkanlah saudara2ku di Singapura. Bangunlah dgn cara apa sekali pun. Insya Allah kami selalu di belakang anda!!!

zahari1950 said...

Tanya Melayu Singapura..
- Berapa ramai General Melayu dalam Tentera Singapura.
- Berapa orang pilot Melayu dalam Tentera Udara Singapura.
- Apa jawatan Menteri Melayu yang paling tinggi dalam kabinet rasis Cina di Sinapura.
- Kalau Melayu Singapura dah sama taraf dngan Cina Rasis Singapura, tolong bagi statistik berapa peratus pencapaian anak melayu Sinapura dalam pelajaran/akedamik, ekonomi/pegangan saham, berapa peratus orang Melayu Singapura yang boleh di anggap kaya (Memiliki rumah mewah, kereta mewah, tauke hartanah dan komplek perniagaan).
- Patutlah Melayu Singapura tak sedar diri rupanya mereka sendiri tak tahu bahawa mereka telah di gula-gulakan oleh Cina Rasis Singapura.
- Tun Mahathir bagi ulasan secara umum pencapaian makhluk Melayu Singapura. Bukan di tujukan kepada sekor dua Melayu yang bernasib baik di Singapura. Dah hilang semua hak Melayu pun masih kata Melayu Sinapura berdiri sama tinggi dengan lain-lain bangsa.
- Bab agama. Dimana-manapun orang boleh buat dosa/pahala. Tetapi kita bercakap tentang Syi'arnya. Sesyi'ar manakah Islam di Singapura. Kalau dah suara azan pun ikut telunjuk kafir harbi jawabnya orang Islam pakat-pakat Syi'ar sama sendiri ajelah. Cakap banyak masuk lokap.
- Kot satu hari nanti berduyun-duyun Melayu yang merempat di Sinapura datang minta belas ehsan Melayu malaysia kerana mereka tak tahan lagi di tindas. Jangan bongkak sangat. Duniani bulat.

Anonymous said...

Sudahlah org Singpork tak sedo diri, kalu takde JB belum tau org Singapork boleh survive kat sana pasai brg mahal n gaji mrk sekadar keje buruh ciput banding bangsa lain kat sana.Pirahhh , tuala wanita pun beli kat Msia. Aku cadangkan larang org Singapork beli brg keperluan atau kutip cukai bila diorg balik kandangnya.